Ще търся отговорност на всеки, който злоупотребява с името ми. Това заяви бившият шеф на "Лукойл" България на излизане от спецпрокуратурата, където бе извикан на разпит.

Припомняме, че по-рано днес, още на влизане в спецпрокуратурата, той заяви, че няма от какво да се притеснява. 

По думите му публичното говорене в държавата е достигнало такова ниско ниво, че в крайна сметка трябва да има някаква отговорност за думите, които хората изричат.

Валентин Златев влезе на разпит в спецпрокуратурата

Валентин Златев влезе на разпит в спецпрокуратурата

Не знаел защо е извикан в спецпрокуратурата, но не се притеснявал

На въпрос дали ще заведе дело на Валери Симеонов за това, че го наричал следващия олигарх, Златев заяви, че стига да се откаже от имунитета си, веднага ще му заведе дело.

Вие, чували ли сте ме да говоря за г-н Симеонов, така както той говори за мен, запита Валентин Златев. Той допълни, че това е въпрос на възпитание.

Валентин Златев заяви, че хората, които употребяват думата олигарх не знаят нейното значение. Нека да отворят и да прочетат, посъветва Златев.

Той уточни, че бъркат собственик и управител на компания. Аз не съм собственик на "Лукойл", за да ме поставят като олигарх.

По отношение на това защо са го извикали на разпит той подчерта, че не може да разпространява информация, защото това е приоритет на прокуратурата.

Аз съм отговорил на въпросите, които са ми зададени. Нямам идея по кое разследване са и защо се водят. Бях призова да се явя и дадох показания пред прокурор Брезашка като свидетел, поясни той.

Не смятам, че ще ме задържат, защото не съм извършил нищо противозаконно, изтъкна Златев. По думите му се познава и с братя Бобокови и Красимир Живков.