Стамен Белчев днес даде първата си пресконференция, след като пое ЦСКА за втори път в кариерата си на треньор. 

Ето какво каза той пред медиите на стадион "Българска армия":

Снимка 486498

Източник: LAP.bg

"Емоциите са големи в момента. Сега е трудно, но то винаги е било трудно. Предстои ни мач с Лудогорец. Трябва да възстановим футболистите физически и психически. Очаква ни работа, знам къде идвам и какво ни очаква. Няма нужда от приказки, а от работа.

Имам добро наследство. Футболистите са добри. Искам те да се уверени на терена. Дали съм следял ЦСКА - гледал съм мачовете, нищо повече. До вчера нямах допир до кухнята на отбора.

Нямах предварителна договорка с Гриша Ганчев. Разбрах, че ще ставам треньор на ЦСКА след финала. Всичко друго е спекулация.

Не съм си променил много методите на работа. Ще търся увереността, когато се владее топката, да бъдем агресивни и компактни. Трябва всекидневна работа, за да се случат нещата.

Снимка 486502

Източник: LAP.bg

Когато се говореше, че ще идвам в ЦСКА, имах договор с Арда. Няма какво да коментираме. Сега съм свободен и приех. Условията са най-малкото нещо.

Екипът - да ще има промени, но нека да изчакаме още няколко дни. Али Соу е страхотен футболист. В момента не трябва да се шуми много около него. Ще говоря с него, за да може да покаже истинските си качества. Малко му трябва, за да бъде на топ ниво.

Селекцията? Преди малко казах, че съм доволен от наследството, което получавам. Имаме трима нови. Със сигурност следим и други играчи. Но дали ще дойдат, зависи от много неща. Нека не избързваме. Във всеки клуб се работи постоянно по селекцията.

Различно е от първия път, когато бях треньор на ЦСКА. Временно, постоянно - важни са резултатите.

Аз съм работил преди със същите хора. Всеки един от тях си знае работата и до къде му стигат правомощията. Всеки си е заслужил да работи в ЦСКА.

И на мен ми се иска, отборът да изглежда много по-добре. За краткото време не е нужно да се правят коренни промени. Може би ще има неща, които ще променя, но това ще стане във времето.

Снимка 486499

Източник: LAP.bg

Сигурен съм, че ЦСКА ще вземе квота за Европа и ще отидем да играем в евротурнирите. Дори да е през бараж, няма проблем. Целта на ЦСКА винаги е била първо място и участие в Европа.

Ако се класираме на второ място, може би ще има някакъв лагер, може и да е на Панчарево. Целта е да опозная играчите, които не познавам.

Българите били скъпи за ЦСКА. Но никога няма да се откажем от българи, които ще ни свършат работа.

Няма как да няма напрежение. Играчите са професионалисти. Скоро има нов мач, трябва да се пренастроят. Ще работя в тази насока, да бъде забравен този финал бързо.

Наказани са Вальо Антов, Рубен Пинто и Кристиян Малинов. Дано Рафаел Енрике бъде възстановен. ЦСКА има добър потенциал. Сигурен съм, че през новия сезон тимът ще изглежда много по-добре. Трябва да се концентрираме върху предстоящия мач. Да вървим крачка по крачка.

Ще направя всичко възможно, за да бием Лудогорец. Трябва да сте сигурни. Дано и футболистите да възприемат идеите ми за водене на игра, за начин на игра". 

Стамен Белчев губи трима за битката на ЦСКА с Лудогорец

Стамен Белчев губи трима за битката на ЦСКА с Лудогорец

Кристиян Малинов, Рубен Пинто и Валентин Антов бяха наказани днес

Снимка 486501

Източник: LAP.bg