На книжния пазар вече е дебютната книга на Ванеса Дифенбо „Езикът на цветята", издадена на повече от четиридесет езика, съобщават от издателска къща „Кръгозор". Романът представя темата за приемното семейство и свързаните с него хиляди емоции - страхове, щастие, надежда..

Ванеса Дифенбо използва собствения си опит в системата на приемните семейства за написването на книгата „Езикът на цветята", но успява да отиде отвъд конкретния социален проблем и да създаде един прекрасен роман за любовта.

За първи път в България една книга излиза с четири корици, всяка от които предава чрез езика на цветята най-важните послания на романа: жълт нарцис за ново начало и надежда, индийски лотос за душевна чистота, червена роза  за любов, вероника за вярност и всеотдайност.

Любопитно е, че в книгата има и българска следа - Лъчезар Николов от Харвардския университет консултира авторката за речника на цветята, публикуван в края на романа.

„Преди 2 години Ванеса Дифенбо направи запитване в департамента, където работя, за консултация във връзка с книгата й „Езикът на цветята", която пише. Стана ясно, че проектът се върти около езика на цветята и това ми стана много интересно. Допадна ми
викторианският привкус и деликатност, а и това, че в книгата цветята говорят, че те са пратеници, които носят най-различни послания",
разказва Лъчезар.

„С „Езикът на цветята" се опитах да напиша книга, която да бъде честна и вярна, но същевременно достатъчно изпълнена с надежда, за да подтикне хората към действие. Всяка година почти 20 000 млади хора излизат от системата на приемната грижа; много от тях няма къде да отидат, лишени са от всякаква подкрепа", споделя самата авторка.

Книгата поставя на фокус и разговор за подготовката и подкрепата, от която се нуждаят хората, решени да станат приемни родители.

5% от цената на всяка продадена книга ИК „Кръгозор" ще задели във фонд, подкрепящ инициатива на Националната асоциация за приемна грижа в България. Във всяка книга има талон за участие в томбола. Четирима души ще спечелят по един красив букет от цветя по избор, изработен от бутик „Здравец", и ще могат да отправят към някого послание чрез езика на цветята.