Националният фестивал за българска популярна песен "Златният Арлекин", посветен на певеца и композитор Емил Димитров, започва в родния му град Плевен.

Целта на форума е да представи годишен преглед на нивото на поп- и рокмузиката у нас. Рециталът във финалната вечер ще бъде на Георги Христов, съобщава би Ти Ви.

Сред участниците и журито са Митко Щерев, Румен Бояджиев, Александър Бръзицов, Румен Николов, Орлин Горанов, Роберта, Максим Горанов.
В дните на фестивала ще се състоят два конкурса - за българска популярна песен и за български поп изпълнител. Ще има награда на публиката на името на Емил Димитров.

Общината финансира форума с 35 000 лева, от спонсори са осигурени още 12 000 лева. Ще бъдат представени написаната специално за фестивала песен по музика на Румен Бояджиев и Александър Бръзицов и по текст на Даниела Кузманова, която ще бъде изпълнена от Орлин Горанов, Мариана Попова, Влади Михайлов, Иван Лечев и Роберта, както и създаденият музикален сигнал от композитора Румен Бояджиев-син.

Фестивалните концерти са в театър "Иван Радоев" от 19.30 ч. в събота и в неделя.