Солистът на италианската група Maneskin, която спечели конкурса на "Евровизия" в Ротердам миналата вечер,е дал отрицателен тест за наркотици, предаде Euronews.  Припомняме, че Дамиано Давид беше заподозрян, че е употребил наркотик по време на прякото излъчване на шоуто в телевизионния ефир.

Това са съобщили от Европейския съюз за радиоразпръскване. Заедно с облекчението от резултата, от там изразяват и тревога, че подобни скандали помрачават атмосферата на песенния конкурс.

По време на гласуването и сумирането на гласовете камерите показваха участниците в конкурса, които седяха в т. нар. зелена стая. На един от кадрите се вижда как Давид се навежда към масичката пред него и прави движение, което според много от зрителите показва, че е употребил кокаин. Всъщност от заснетия материал не може да се каже категорично какво се е случило, тъй като пред Давид има напитки.

В социалните мрежи Maneskin отхвърлиха всички обвинения срещу солиста им. Самият Давид заяви, че не е употребил кокаин.

Групата и нейният солист, както и ръководството на италианската делегация, са настояли тестът да бъде направен незабавно, но организаторите на конкурса не са имали възможност да организират подобна процедура.

Обвиниха победителя в "Евровизия“, че се дрогира в ефир

Обвиниха победителя в "Евровизия“, че се дрогира в ефир

Maneskin отхвърлят обвиненията, искат тест за наркотици…

По думите на Maneskin, една от чашите на масата е била счупена и Дамиано е събирал парчетата. От EBU потвърждават, че на мястото е имало стъкла. Организаторите проучват видеоматериалите, като обещават да предоставят допълнителна информация.

Не се съобщава дали победителите в конкурса са застрашени от дисквалификация в случай, че обвиненията бъдат потвърдени.

Припомняме, че българската участничка Виктория финишира на 11 позиция.