Вече е известен симфоничният оркестър, който ще има удоволствието да застане на една сцена в София със Стинг на 7 юни.  Това ще са професионалистите от Националния филхармоничен оркестър, които най-вероятно ще придружат звездата и по време на концерта му в Румъния, съобщиха от „София мюзик ентърпрайсис".

Изключително успешното турне на Стинг беше удължено с още няколко дати в Европа и Азия. От неговия екип обявиха, че звездата ще посети и руския град Казан на 2 юни. Многобройните му местни почитатели бяха резервирали огромно количество билети за официалния му фен клуб там.

Софийската филхармония е най-големият и най-стар симфоничен оркестър у нас. Тя е работила с някои от най-изтъкнатите имена на световната класическа музикална сцена. На 7 юни, на стадион „Георги Аспарухов", пред нея ще застане младата американка Сара Хикс, която придружава Стинг на част от концертите от Symphonicity Tour 2011.

Сара Хикс е от новото поколение млади диригенти, които развиват с лекота многообразието на музикалната си кариера, като смело отварят врати на новаторския творчески подход в класическата музика.

Кариерата й я отвежда пред много престижни симфонични оркестри в САЩ, Европа и Азия, измежду които Националната филхармония на САЩ, Чикагския симфоничен оркестър, Симфоничния оркестър на Сан Франциско, Филхармонията на Лос Анджелис, Детройтският симфоничен оркестър, Филхармонията на Кореа и много други.