Стана ясно коя банда ще подгрява бардовете на метъла Blind Guaridan. Съпорт на концерта им идната събота ще са The A.X.E. Project.

Оригиналната българска група, съчетаваща в стила си оперни и готик метъл влияния, беше избрана да подгрее публиката за концерта на Blind Guardian на 30 април. 

The A.X.E. Project, чийто нов албум „Stories from a Lost Realm - Part One", е на пазара от началото на 2011 и получава страхотен отзвук от феновете, ще запишат целия сет по време на концерта, за да бъде официално издаден на DVD по-късно през годината.

Blind Guardian пристигат за своя втори концерт в София по покана на Most of Evil.Той е част от турнето им „Sacred Worlds and Songs Divine Europe 2011", посветено на актуалния им албум „At the Edge of Time", което ще продължи чак до края на годината.

Групата ще свири близо два часа за своята вярна българска публика, която още помни отличното й представяне от двете предишни гостувания в София през 2007 и Каварна 2010 година. Бандата пътува с внушително звуково и светлинно оборудване и собствен технически екип, което гарантира незабравим шоу-спектакъл за феновете.

Вратите за концерта в зала Христо Ботев ще отворят в 19:00 часа. От 20:00 очакваме якo подготвяне от The A.X.E. Project, а в 21:15 на сцената ще забият Blind Guardian.

Влизането в залата ще се извършва при стриктна охрана и чек-контрол на билетите, за което разчитаме на съдействието и цивилизованото отношение на посетителите, посочват организаторите.