ЦСКА с лекота намери място сред четвъртфиналистите за Купата на България. Селекцията на Нестор ел Маестро оправда очакванията и надви с 3:1 Витоша (Бистрица). "Армейците" успяха да съхранят и доста сили, които ще им бъдат необходими за задаващото се тежко гостуване на Локомотив (Пловдив) в Първа лига.

Струмска слава е първият 1/4-финалист за Купата на България

Струмска слава е първият 1/4-финалист за Купата на България

Победи Черноморец (Балчик)

Героят за "червените" днес се казваше Али Соу. Гамбиецът се появи в игра след паузата, но тотално засенчи титуляра Мауридеш, след като реализира два бързи гола. По-рано, още през първата част, преднина на столичани пък бе дал Рубен Пинто.

Снимка 386658

Източник: LAP.bg

Витоша не затрудни почти с нищо гранда от "Армията", като за статистиката ще остане тяхното почетно попадение в 91-ата минута . То беше дело на централния бранител Мишо Милчев.

ЦСКА се устреми в атака още след първия съдийски сигнал на Петър Костадинов. "Армейците" стигнаха до корнер, след който Божидар Чорбаджийски се опита да открие головата си сметка и в турнира за Купата на България. Националът сякаш остана изненадан от факта, че центрираната топка достигна до него и отправи неточен удар в аут.

Младият Валентин Антов можеше да увенчае завръщането си сред титулярите на ЦСКА с попадение. В 11-ата минута Кирил Десподов напредна по фланга, след което центрирането му бе отбито от Михаил Милчев. На пътя на топката се оказа Антов, който стреля много технично. Християн Василев обаче беше на мястото си и изби с вещина.

Снимка 386656

Източник: LAP.bg

Логичното все пак се случи и ЦСКА поведе в резултата след 14 минути на "Армията". Едвин Джеси залъга двама съперника, след което върна леко назад за Рубен Пинто. Португалецът не се поколеба и моментално отправи тежък удар по земя, който не остави никакъв шанс на Василев.

Макар и спокойни от своето предимство, "червените" на Ел Маестро усетиха леко притеснение в 20-ата минута. Вальо Антов сбърка при изнасянето на топката, което позволи на Ивайло Лазаров от Витоша да стреля мощно от около 18 метра. Коженото кълбо премина на сантиметри от дясната греда на Стипица.

Домакините не играеха на особено високи обороти, това все пак не им пречеше да създават чисти голови положения. Кирил Десподов за втори път излезе сам срещу стража на Витоша в 34-ата минута. Този път стрелецът реши да завършва технично, но не успя да промуши топката между краката на Василев.

Снимка 386654

Източник: LAP.bg

До почивката добро положение се откри и пред Мауридеш, който обаче не насочи достатъчно качествено своя удар с глава.

На полувремето треньорът на гостите Росен Кирилов трябваше да извършва принудителна смяна. Румен Гьонов влезе в игра вместо Тодор Гочев, който през първата част получи разтежение в областта на бедрото.

Мауридеш продължи да бленува за нов гол с фланелката на ЦСКА и в 55-ата минута. Таранът отново скочи над всички при статично положение, ала изстрелът му с глава попадна в топлата прегръдка на Християн Василев.

ЦСКА - Витоша 3:1 (Развой на срещата по минути)
на живо

ЦСКА - Витоша 3:1 (Развой на срещата по минути)

Очакван успех за "армейците"

Вратарят на Витоша спечели още един индивидуален сблъсък с Кирил Десподов в 72-ата минута. №19 от ЦСКА шутира директно от фаул, ала младежкият национал се разтегна максимално и изби в корнер.

Снимка 386655

Източник: LAP.bg

Малко, след като замени разочаровалия Мауридеш, гамбиецът Али Соу съумя да удвои преднината на "червените". Всичко започна с един отличен пробив по крилото на Десподов, който премина през двама съперника, след което предостави задължаващ пас за дебнещия в наказателното поле африканец.

Локомотив (Пловдив) победи Дунав в Русе

Локомотив (Пловдив) е на 1/4 финал за Купата на България, пловдивчани изхвърлиха Дунав

Голове на Аралица и Карагерен пратиха "смърфовете" в следващата фаза

Интригата в този осминафинал тотално приключи след още три минути. Тогава нова комбинация между Десподов и Соу бе превърната в гол от стрелеца с №22. Тук по-добре можеше да се намеси и стражът Василев, който обаче закъсня с опита си да пресече подаването към африканеца.

Снимка 386652

Източник: LAP.bg

В заключителните мигове на двубоя, гостите от Бистрица защитиха своята чест. "Тигрите" стигнаха до почетен гол, след като Мишо Милчев се оказа най-съобразителен при разразилото се меле след корнер пред Данте Стипица.