Българи от цял свят могат до 19 април да гласуват по интернет за една от участничките в конкурса Мис САЩ 2009, която е българка, съобщава www.eurochicago.com.

Претендентката за короната на Мис САЩ за 2009 г. е Лаура Кирилова Чуканов, която е носителка на короната Мис Юта 2009, уточни mediapool.bg.

Конкурсът за титлата Мис САЩ за 2009 ще се състои на 19 април в Лас Вегас и ще се излъчва пряко по телевизия Ен Би Си. Гласуването за Лаура може да стане на адрес missuniverse.com/missusa.

Лаура е родена в София на 5 юни 1986 г. Красивата брюнетка заминава заедно със семейството си за САЩ през 1990 г. Лаура говори свободно английски, родния си български, испански и руски.

Студентка е в университета на щата Юта в Солт Лейк Сити и учи едновременно три специалности - международни икономически отношения, история на изкуствата и политология.

Миналата година красавицата е била част от екипа на неправителствената организация "Голямо сърце", която намира спонсори за способни деца на бедни семейства в Гватемала.

Самата Лаура е ходила дотам, за да се срещне с тези деца. Помагала е в резервата на индианците навахо, събирала е пари за други благотворителни инициативи.

От изданието отбелязват, че Лаура има всички шансове да стане мис САЩ. За това говорят предварителните обсъждания по блогове и форуми в интернет.

Там читателите й дават изключителна преднина пред останалите кандидатки за короната.