
Противно на очакванията, че подобна класация ще бъде оглавено от култовата двойка "шопска салата и люта ракия", BBC дава предпочитанията си за: лютеница, луканка, баница.
За любителите на кулинарията следват подробни описания какво представлява лютеницата, откъде идва нейното име и начина на употреба - като гарнитура или пък да си мажеш на хляб.
Луканката изглежда също така екзотично, въпреки, че има своите аналози и в британската кухня. Любознателните научават, че се прави от комбинация от свинско и телешко, с която се пълнят черва от крава. Луканката се реже на тънко, поднася се като предястие или върви с ракия.
Баницата е третият не по-малко симпатичен представител на българската кухня на европейската трапеза.
BAI IVAN
на 03.01.2007 в 01:12:11 #7Riba
на 03.01.2007 в 00:39:36 #6severen
на 02.01.2007 в 23:25:04 #5Alen
на 02.01.2007 в 23:03:08 #4здз
на 02.01.2007 в 22:14:36 #3ha-ha-ha-star
на 02.01.2007 в 21:37:26 #2daniele de rossi
на 02.01.2007 в 21:06:55 #1