Италианският премиер Силвио Берлускони, който е известен със слабостта си към нежния пол, се закле, че никога през живота си не е имал любовна връзка и дори не е флиртувал с жена - комунист и нарече комунистическата идеология като „безчовечната и престъпна."

Сменяха й името няколко пъти, но това не помогна... Всички ние винаги ще помним, че комунизмът е най-безчовечната и престъпна идеология в историята. Нейни плодове са страданието, отчаянието и смъртта на повече от 100 милиона души, заяви Берлускони в предаването „Kalispera", цитиран от РИА Новости.

Той каза това след като водещият на предаването Алфонсо Синьорини показа негова снимка с един от лидерите на опозиционната Демократическа партия, бивш член на Италианската комунистическа партия Масимо Д'Алема по време на отпуск в престижния швейцарски курорт Санкт - Мориц.

Берлускони подчерта, че бившите комунисти действително „са започнали да носят дизайнерски дрехи, да си правят обувки по поръчка, да ядат хайвер и пият шампанско", но те никога няма да се променят.

Те не са се разделили със старите си навици да нарушават действителността и демокрацията, опитвайки се да оклеветят противника по всички начини, допълни италианският премиер.

Запитан дали е флиртувал с представителка на комунистическата партия Берлускони бе категоричен: „Не, никога. Мога да се закълна в това."