Годината на огнената свиня, която по китайския лунен календар настъпва на 18 февруари, ще донесе взривове, катастрофи и икономически сътресения.
Това заявява в интервю за агенция "Новости" един от най-известните майстори на фън-шуй в Хонконг Реймънд Ло.

Всъщност годината на свинята настъпи на 4 февруари и вече показа сложния си характер, смята експертът.

В Китай съществува още един календар - слънчевият, който дели годината на 24 равни интервала.
По него на 4 февруари се отбелязва Празника на пролетта и именно на този ден един от 12-те земни знака (свинята) сменя друг (кучето), обяснява Ло.

Всяка година по слънчевия календар се определя съчетанието от два елемента - "небесни стволове" и "земни клони". Например миналата година бе под знака на огненото куче, а тази е на огнената свиня.

Съществуват 60 възможни комбинации и китайците смятат, че историята се повтаря на всеки 60 години.

В Китай всички празнуват Нова година по лунния календар, тъй като именно той е бил най-разпространени след обикновените хора. Слънчевият календар основно се използва от астрономите в обсерваториите.

Началото на февруари бе ознаменувано от няколко взрива в различни страни и мисля, че по този начин годината на огнената свиня встъпи в правата си, заяви Реймънд Ло.

Настъпващата година се определя от съчетанието на два елемента - огън и вода, което води до толкова печални последствия. При това огънят се намира над водата, което го прави още по-опасен, заявява Ло.

Най-зле ще бъде ситуацията в страните от североизтока - Китай и руския Далечен Изток. Годината ще бъде удачна за северозападните райони, които имат достъп до море.

Освен взривове и катастрофи годината на свинята е подвластна и на икономически сътресения. Всички години, завършващи на седмица, са много нестабилни икономически, коментира фън-шуй експертът.

Най-лоша годината на свинята ще бъде за тези, родени под знака на змията - те няма да могат да си намерят място, ще пътешестват, ще сменят жилището си, работата си, жените и любовниците си. За тях специалистът препоръчва да носят каменен амулет с изображение на тигър.

Най-спокойни, ако тази дума може да се използва по отношение на годината на свинята, следващите месеци ще бъдат за родените под знаците на заека и кучето.

Спокойните времена отминаха, трябва да се готвим за неприятности, заявява Ло.