Правителствен служител в Индия бе отстранен от работа, след като източил язовир, за да извади телефон, който изпуснал, докато си правил селфи, съобщава Си Ен Ен.

Повече от 2 милиона литра вода бяха изпомпани от язовир "Паралкот" за период от четири дни, в опит да бъде изваден телефонът, принадлежащ на Раджеш Вишвас, местен инспектор по храните.

Вишвас бил навън с приятели миналата неделя следобед, когато телефонът се изплъзнал от ръцете му на живописното място в централния индийски щат Чатисгарх.

Във видео изявление, споделено от Indian Express, Вишвас каза, че е наел дизелова помпа, за да "източи малко вода в близкия канал" в опит да вземе телефона и че е направил това, след като е поискал разрешение от официално лице.

Той също така каза, че е помолил други хора в резервоара да се опитат да извадят телефона, но те не са успели да го достигнат, тъй като е имало твърде много вода.

Неговата версия за събитията е в противоречие с тази на работодателя му, който го отстрани на основание злоупотреба с длъжността му - отбелязвайки, че е похабил милиони литри вода по време на тежка суша.