Маратон на онанизма В Сан Франциско, любимият град на хората с нетрадиционна сексуална ориентация и с много либерални разбирания, се състоя маратон на онанизма. Участниците в акцията се надяват да съберат пари за сексуално ограмотяване и смятат, че тя ще им позволи да се почувстват пълноценни членове на обществото.

Участниците в маратона, сред които и много съпружески двойки, се събраха в Центъра по изкуствата. Според организаторите, инициативата ще прекъсне многовековната цензура и порицание и ще спомогне за равноправието на любителите на онанизма и мастурбацията в съвременното общество.

Всички участници в маратона трябва да са пълнолетни – между 20 и 60 години. Хорас Сантри, 55-годишен, заяви пред “Ройтерс”, че мастурбира за пръв път в живота си. Изпитвам мъчително безпокойство, но когато го правиш с хора, настроени също като теб, е по-леко, коментира той.

Това е петият подобен маратон, който хармонично се вписва в нетрадиционните акции в града. Миналата година организаторите събраха 25 000 долара, без да продават входни билети и каквито и да било рекламни материали, коментира електронното издание NEWSru.

Такива маратони се организират и в други щати, както и в Германия, но този в Сан Франциско е най-масовият. Следващата проява е на 31 май в Орегон.