Конгресът на Мексико изслуша изследователи, които обявиха за автентични набор от перуански мумии с по три пръста съобщава "Ройтерс". Останките наскоро бяха представени като потенциално доказателство за нечовешки хуманоидни форми на живот, като същевременно учените отказаха да удостоверят, че останките са извънземни.

Законодателите изслушаха за първи път мексиканския журналист и НЛО-ентусиаст Хайме Маусан на 13 септември, когато той представи два екземпляра на първото по рода си събитие в Конгреса за НЛО или FANI на испански. Маусан заяви, че телата, за които се смята, че са намерени близо до древните линии на Наска в Перу, не са свързани с никакъв живот на Земята.

На сесията вчера Маусан беше по-фокусиран върху това да докаже, че мумиите, които този път не бяха изложени, не са фалшиви. Той въведе поредица от лекари, като всичките потвърдиха, че телата са истински, и някога са принадлежали на живи организми. Все пак остави място за въпроси относно произхода им. "Нито един от учените не казва, че (резултатите от изследването) доказват, че те са извънземни, но аз съм готов да стигна по-далеч от това", заяви той и намекна, че те може да са доказателство за неземни форми на живот.

Според антропологът Роджър Зунига от Националния университет Сан Луис Гонзага в Ика Перу изследователите са изследвали пет подобни екземпляра в продължение на четири години. "Те са истински", твърди Зунига пред "Ройтерс" в кулоарите на сесията. "Нямаше абсолютно никаква човешка намеса във физическото и биологичното формиране на тези същества", добави той, но посочи, че не знае произхода на съществата.

Американското разузнаване проучва над 500 сигнала за НЛО

Американското разузнаване проучва над 500 сигнала за НЛО

Това е над три пъти повече спрямо 2021 г.

Зунига представи писмо, подписано от 11 изследователи от университета, които твърдят същото. В писмото обаче става ясно, че те не предполагат, че телата са "извънземни".

Първата презентация на Маусан беше критикувана от много експерти, които я отхвърлиха, понеже я сметнаха за измама и я сравниха с други проучвания върху подобни останки, в които екземплярите са били модифицирани с помощта на животински и човешки кости.

На въпрос относно въпросните предишни изследвания, Зунига отговори, че екземплярите вероятно са фалшиви. Мумиите, които той и другите изследователи от университета разглеждаха, обаче са истински, подчерта той.

Конгресменът Серхио Гутиерес от управляващата партия на президента Андрес Мануел Лопес Обрадор призова за реформа на мексиканския закон, за да се направи публична цялата информация за НЛО.

Сесията във вторник на моменти навлизаше в по-екстремни обяснения. Аржентинският хирург Селестино Адолфо Пиото заяви, че след преглед на резултатите от тестовете и изображенията на телата е стигнал до извода, че те са еволюирала версия на днешните човешки същества. Той ги нарече "наши потомци".

НАСА започва проучване на неидентифицирани въздушни явления - НЛО

НАСА започва проучване на неидентифицирани въздушни явления - НЛО

Засега няма доказателства за извънземен произход