Въпреки редовния секс, брака и наличието на деца, много хора продължават да вярват на разпространените заблуди за секса, отбелязва zdrave.bg . Дори Интернет не помага за развенчаване на митовете и за премахване на половата неграмотност - във форумите и в много сайтове небивалите приказки продължават да се разпространяват, съпътствани от "личен опит" и "съвети", констатират авторите на статия от списание Prevention.

1. Може ли да се забременее по време на месичния цикъл?

Отговорът не е утешителен: може.

2. Може ли да се забременее от орален или анален секс?

Попадането на сперма в правото черво (при анален секс) или в хранопровода (при орален) не може да предизвика бременност: оттам сперматозоидът не може да достигне матката. Но, макар и рядко, съществуват ситуации, когато при легнало върху корема положение, спермата може да изтече от ануса и да попадне във влагалището. Затова никога не трябва да се забравя важното значение на душа!

3. Членът е толкова по-голям, колкото по-голям е ...

От време на време се появяват поразяващи въображението изследвания, които утвърждават, че например е открита зависимост на дължината на члена от дължината на носа, дланите, стъпалата и т.н. В това няма нищо вярно. Малкият в спокойно състояние член при ерекция се увеличава по-силно, отколкото по-дългия. Колкото по-голям е членът в нормално състояние, толкова по-слаба е ерекцията. Това се обяснява просто: задържането на големия "инструмент" изисква повече кръв и по-голямо напрежение на сърцето за осигуряване на необходимото налягане. Със същото се обяснява и намалената потентност при пушачите.

4. Може ли да се счупи членът?

Отговорът за съжаление е положителен. Когато той се намира в състояние на ерекция е възможно частично счупване на напълнетното с кръв пещеристо тяло, което заставя члена да се "изправя". При подобна травма трябва да се потърси незабавно лекарска помощ, а не да се надяваме на зарастване... от само себе си.

5. Съществува ли всъщност точката G (точката на Графенберг)?

Въпреки различните мнения, от анатомична гледна точка върху горната стена на влагалището действително съществува натрупване на нервни влакна. То е било открито от немския лекар Графенберг и е описано в неговите изследвания през средата на 50-те години на 20 век.

Името на учения вече е увековековечено, като и до днес много жени се опитват да определят разположението на тази точка. Някои смятат, че позата, при която жената е отгоре, е идеална за стимулирането на точката G. Други настояват на колянно-лакътната поза. Не са малко и тези които твърдят, че максималното стимулиране на точката G е достъпно само на мъжете със скромни размери на мъжкото достойнство поради нейното специфично разположение. В секс-шоповете пък се продават специални стимулатори на точката G.

Единственото важно в случая, като че ли е да се знае, че точката на Графенберг става чувствителна, само ако жената е възбудена, подчертава zdrave.bg .