Напитка, която се бори с всички признаци на злоупотребата с алкохол и сутринта потребителят се чувства "радостен, свеж и изпълнен с енергия" е създадена в САЩ, твърдят създателите на продукта.

"Ние изгубихме години наред за научни изследвания за да създадем тази напитка. Тя разрешава четирите главни проблеми, предизвикани от алкохола в метаболизма. Доказано е, че тя е много ефективна", заявява директорът на компанията производител Стив Скат.

Първият проблем е обезводняването.
С него новата напитка се справя два пъти по-бързо, отколкото водата или друга позната течност.

Вторият проблем е електролитният баланс.
Третият е натравянето, предизвикано от ацеталдехидите, а четвъртият - свободните радикали.

Напитката съдържа вода, сироп от глюкоза, смес от аминокиселини, натрий, калий и смес от витамини от група В, малко захар. Производителите гарантират, че напитката с вкус на касис не съдържа изкуствени оцветители.

Една бутилка с обем 500 мл и цена 2,6 долара трябва да си изпие преди сън, а втора - на следващата сутрин. 80% от опиталите тази "вълшебна" течност заявяват, че тя помага, твърди Скат, цитиран от zdrave.bg.

Продуктът предстои да бъде пуснат на пазара в САЩ и няколко други страни до броени месеци. Името му все още не се споменава, съобщава в статията си в.