Двадесет пътници на борда на полет на "Сингапурски авиолинии", който попадна в сериозна турбуленция и бе принуден да кацне аварийно в тайландската столица Банкок във вторник, остават в интензивно отделение, съобщи директор на болница, цитиран от Ройтерс.

"Броят на пациентите в интензивното отделение остава същият", каза той, като уточни, че тези пациенти се нуждаят от повишено внимание, но към момента няма опасност за живота им. От 40-те души, които все още се лекуват, 22 са с наранявания на гръбначния мозък, а шестима са с наранявания на мозъка и черепа.

Най-възрастният пациент в болницата е на 83 години, а най-малкият - двегодишно дете с комоцио. Директорът добави, че 41 души остават на лечение, но един пациент е бил изписан по-късно.

Сред пострадалите има десет британски, девет австралийски, седем малайзийски и четирима филипински граждани. Един пътник почина от предполагаем сърдечен удар, а десетки бяха ранени, след като полет SQ321 на "Сингапурски авиолинии" попадна на внезапна, екстремна турбуленция, докато летеше над Мианмар.

Почналият мъж се оказа известен британски театрален режисьор, Джефри Кичън, на 73 години, от Бристол, който е страдал от сърдечни проблеми. Той е пътувал със съпругата си, която е настанена в болница.

Повече от 140 души от пътниците и екипажа от полета пристигнаха успешно в Сингапур в сряда с друг самолет. Самолетът на полет SQ321 остава на международното летище в Банкок. Машината е претърпяла сериозни щети в салона за пътници. 

Самолет със 73 пътници се запали при излитане от Сенегал

Самолет със 73 пътници се запали при излитане от Сенегал

11 души са пострадали