При катастрофа с автобус за сватбено тържество са загинали 10 души в австралийския винен район Хънтър, северно от Сидни, съобщи полицията в понеделник и обяви ареста на 58-годишния шофьор.

Светлият автобус лежи настрани, показват телевизионни кадри, след като се е преобърнал късно в неделя вечер, докато е превозвал гостите от сватба в местна винарна, уточни АФП.

На мястото на инцидента са пристигнали десетина служители на спешна помощ, облечени в жълти жилетки с висока видимост, а цветните светлини на автомобилите им са мигали в мъгливата нощ.

Броят на жертвите може още да нарасне. 25 пътници са откарани в болница - двама от тях са транспортирани от катастрофата с хеликоптер, заяви изпълняващият длъжността помощник-комисар Трейси Чапман.

Тя каза, че автобусът все още не е изправен, тъй като загиналите все още са вътре, което оставя възможността други хора да са заклещени под него.

Полицията не знае да има пострадали деца, каза тя.

Шофьорът на автобуса е бил подложен на задължителни изследвания в болница, след което е бил задържан в полицейския участък в близкия град Сеснок, каза полицай пред репортери на мястото на инцидента.

"Той е в ареста. Той е шофьор на моторно превозно средство, при което е имало смъртоносни наранявания и ще бъдат повдигнати обвинения", каза тя.

Пътниците са били заедно на сватба, каза служителката, и се предполага, че след празненството са се отправяли към местата си за настаняване.

По думите ѝ в катастрофата не е участвало друго превозно средство.