Два влака на метрото се сблъскаха между гарите в Мексико Сити, убивайки най-малко един човек и ранявайки други 57, съобщава Гардиън.

Кметът Клаудия Шейнбаум написа в профила си в Туитър, че инцидентът е станал на линия 3 на столичното метро, ​​без да уточнява причината за катастрофата, станала между станциите Потреро и Ла Раза.

Пострадалите бяха откарани в седем болници. Четирима останаха блокирани за известно време в останките, включително машинистът на един от влаковете, за който се съобщава, че е в тежко състояние.

Полицаи и военни се притекоха на помощ на ранените след инцидента.

Коментирайки катастрофата, президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор написа в своя акаунт в Twitter, че федералното правителство подкрепя градските власти, които се занимават с инцидента.

Системата на метрото в Мексико Сити, която има 140 мили релси и 195 станции, обслужва средно 4,6 милиона пътници всеки ден.

През последните години в метрото станаха редица инциденти. Най-сериозният беше срутването през май 2021 г. на железопътен надлез по линия 12, което уби 26 души и рани повече от 60. Разследване обвини за структурната повреда недостатъци в строителния процес и 10 бивши служители бяха обвинени в убийство, нараняване и материални щети.