Втори случай на коронавирус е потвърден в Хърватия, съобщават хърватските медии, цитирани от b92. Братът на момче, което вчера е диагностицирано с коронавирус, след като се връща от Милано, където той и приятелката му са на мач от Шампионската лига.

За Момичето е потвърдено, че е тестът й е отрицателен за коронавирус. В момента трима души са хоспитализирани в Клиниката по инфекциозни заболявания и са подложени на тестове за коронавирус.

Карантинна ситуация продължава в Сплит, тъй като кораб от Анкона, който е прегледан от специално оборудвана хърватска военноморска полиция и санитарен инспектор, влиза в пристанището. На борда има около 80 пътници, но засега не се знае дали някой от тях е от северна Италия.

САЩ подготвя гражданите си: Пандемията е неминуема, въпросът е колко ще се заразят

САЩ подготвя гражданите си: Пандемията е неминуема, въпросът е колко ще се заразят

СЗО: Мислете, че вирусът ще се появи утре, ако не мислите така, няма да сте готови

Хърватският министър на здравеопазването Вили Берос коментира, че първият заразен току-що се е върнал от Италия, където е бил от 19 до 21 февруари.

"Той показва признаци на по-леко заболяване и се надяваме да остане така. Ще се концентрираме върху контактите, които е осъществил след завръщането си в Хърватия. Не очакваме усложнения", каза Вили Берос.

Има подозрения за още случаи. В болницата в Риека са настанени девет хървати, които са работили в Италия, един от които има коронавирусни симптоми. "Този пациент, развил симптомите, е в изолация. Очакваме потвърждение следобед".

Проби от всички пациенти са изпратени в Загреб, а директорът на болницата заявява, че в болницата са само пациенти под наблюдение. "Ако резултатите от теста са отрицателни, тези хора ще бъдат изписани от болницата. Това ще стане известно след няколко часа".

СЗО: За първи път новите случаи на коронавирус са повече извън Китай

СЗО: За първи път новите случаи на коронавирус са повече извън Китай

Вчера новите случаи извън Китай превишиха броя на новите случаи в Китай за първи път