Министерството на здравеопазването на Израел обяви днес близо 12 000 новозаразени с коронавируса, което представлява рекорден брой заразени в рамките на 24 часа от началото на пандемията преди близо две години, предаде "Франс прес".

Според данните през изминалото денонощие са регистрирани 11 978 новозаразени с COVID-19, надминавайки предишния рекорд на страната от 11 344 заразени, регистриран на 2 септември миналата година.

Премиерът на Израел: Четвъртата доза увеличава петкратно антителата

Премиерът на Израел: Четвъртата доза увеличава петкратно антителата

Нафтали Бенет цитира резултати от израелско проучване

Въпреки че в момента в Израел има близо 60 000 души с COVID-19, броят на сериозните случаи към момента е само 125 души според здравното министерство.

Близо 4,3 млн. от 9,4 млн. жители на Израел са получили три дози ваксина срещу коронавируса. През последните дни властите започнаха да прилагат четвърта доза ваксина на рискови групи.

Вчера премиерът Нафтали Бенет прогнозира продължаващ ръст на заразените и насърчи хората да се ваксинират.

Омикрон можел да доведе Израел до стаден имунитет

Омикрон можел да доведе Израел до стаден имунитет

Новозаразените в страната продължават да нарастват

"Вълната сега наистина се увеличава и ние очакваме да имаме вече десетки хиляди потвърдени случаи през следващите няколко дни", подчерта той по време на обиколка на болница в централната част на Израел.

"Добрата новина е, че ваксините работят, тъй че всеки, който се ваксинира и носи правилно маска, вероятно няма да се разболее сериозно и това ще премине след няколко дни", посочи той.

Страната официално е регистрирала повече от 1,4 млн. заразени с COVID-19, от които са починали само 8 247 души.

Четвъртата игла ще се прилага в Израел при най-уязвимите

Четвъртата игла ще се прилага в Израел при най-уязвимите

Засега решение за по-широката употреба на втори бустер не е взето