Голям горски пожар е възникнал в Тарасовски район на Ростовска област, горят 52 хектара гора, съобщи ръководителят на областта Василий Голубев в канала си в Telegram. Губернаторът нарече възможната причина за пожара удар от мълния.

Пожарът е открит от горски работници по време на патрулиране. Към 18:00 ч. московско време пожарът е обхванал 30 хектара гора. От Министерството на извънредните ситуации уточниха, че горската постеля е горяла в Тарасовското лесничейство на територията на Ефремово-Степановското селско селище.

Малко повече от час по-късно Голубев заяви, че в района вече горят 52 хектара гора. Той уточни, че няма опасност за населените места.

По думите на Голубев в момента с пожара се борят 121 души и 46 единици техника, както и хеликоптер Ми-8 на руското министерство на извънредните ситуации.

Ведомството предупреди жителите на региона за гръмотевична буря с градушка и пориви на вятъра до 23 метра в секунда. Според прогнозата на спасителите лошото време ще се задържи в региона до 1 юни.