Общо 9 134 души вече са починалите в Италия от новия коронавирус (COVID-19), съобщиха италиаските власти. 

За последните 24 часа са починали още 969 души, като довчера починалите бяха 8 165 души. Това е нов рекорд за починали за едно денонощие от началото на пандемията по света. 

Италия е далеч напред пред останалите страни по брой на починалите досега. На второ място е Испания с 4 934 починали, а на трето е Китай с около 3 300 жертви. Към момента по света са починали над 26 000 души, т. е. умрелите в Италия са над една трета от общия брой.  

Още 662 жертви на коронавируса в Италия за последното денонощие
Обновена

Още 662 жертви на коронавируса в Италия за последното денонощие

Спад на жертвите за втори пореден ден

За последното денонощие са регистрирани още 5 909 заразени, като общият им брой вече е 86 498 души. 

През последните два дни се наблюдаваше отчетлив спад на жертвите, като вчера починалите бяха 662 души, но това за съжаление не се оказа тенденция. 

Коронавирус: Страхове за бързото му разпространение в южната част на Италия

Коронавирус: Страхове за бързото му разпространение в южната част на Италия

След като до момента Северна Италия е епицентърът на заразата

Възстановилите се от инфекцията на Апенините наброяват 10 950 души. 

Извършените тестове за наличие на коронавирус инфекция в Италия наброяват общо 394 079 броя, което е ръст от 33 019 в сравнение с вчера. Ала при население от повече от 60 млн. души това е крайно недостатъчно за достоверна картина на заразата в страната. 

Само в САЩ има повече заразени с новия коронавирус, като там досега са регистрирани 93 151 души, но жертвите са по-малко към момента - 1 380 души.  

Най-засегнатият район в Италия: Спад на починалите в Ломбардия от коронавируса

Най-засегнатият район в Италия: Спад на починалите в Ломбардия от коронавируса

"Само" 300 починали, докато вчера бяха 402 души

Междувременно шефът на Висшия здравен институт на Италия Силвио Брусаферо предупреди по-рано днес, че страната все още не е достигнала пика на епидемията и заразените с коронавирус.

"Не сме достигнали пика и не сме го подминали", каза Брусаферо по време на пресконференция. Той обаче отбеляза, че има "признаци на забавяне" на инфекциите

Заразата в Италия започна в северната област Ломбардия, която остава най-силно засегнатата от епидемията, като до момента там има 5 402 починали.