Американският щат Ню Йорк е регистрирал нови 778 жертви на коронавируса (COVID-19) през последните 24 часа, с което броят на починалите в щата от началото на епидемията вече е общо 10 834 души. Това обяви губернаторът на щата Андрю Куомо, цитиран от световните осведомителни агенции.

Вчера регистрираните починали в рамките на денонощие бяха 671 души. 

Ню Йорк надхвърли 10 000 жертви на коронавируса

Ню Йорк надхвърли 10 000 жертви на коронавируса

Щатът обмисля постепенно завръщане към нормалния живот

Говорейки по време на редовния си ежедневен брифинг за положението с епидемията, Куомо потвърди, че кривата на заразените продължава да се изравнява, както показват данните от средното количество регистрирани заразени за 3-дневен период в щата.

"Смятаме, че сме в пика, на платото" на графиката, каза той пред журналистите.

За последното денонощие са били хоспитализирани общо 1 649 души в щата, като това е най-малкият брой хора, настанени в болници, от 24 март насам. Вчера новохоспитализираните бяха 1 958 души. 

Коронавирус: Губернаторът на Ню Йорк скастри Тръмп, няма да му се подчини

Коронавирус: Губернаторът на Ню Йорк скастри Тръмп, няма да му се подчини

Ако Тръмп издаде заповед за отваряне на щата

Имайки предвид успеха на мерките за социално дистанциране, Куомо предупреди, че преждевременното отваряне на щата може да доведе до скок на  новозаразените с COVID-19.

Губернаторът говори и за разработването на регионална стратегия с 6 други щата за това как най-добре да се пристъпи към облекчаване на ограничителните мерки.

Понастоящем в САЩ има най-голям брой заразени с коронавирус (над 584 000 души) и починали (23 709 души) в целия свят. САЩ са следвани от Испания (над 172 500 заразени и 18 056 жертви) и Италия (над 160 000 заразени и над 21 000 починали).

Тръмп: Губернаторът на Ню Йорк изглежда иска независимост, няма да стане

Тръмп: Губернаторът на Ню Йорк изглежда иска независимост, няма да стане

Сега той изглежда, че иска независимост. Няма да стане, категоричен президентът на САЩ