Още едно тяло е открито тази вечер в опожарения ферибот "Юрофери Олимпия" - на втората палуба, в паркинга за тежкотоварни коли, съобщи БНР.

Издирват се още 9 души, повечето от които са българи, които са в неизвестност след пожара, избухнал на плавателния съд в петък край остров Корфу.

Спасителната акция беше възобновена днес следобед, след като корабът пристигна от района на остров Корфу в пристанището в Астакос. Роднините на издирваните също вече са там.

64 пожарникари и спасители ще работят и през нощта, на групи от по 10 души. Те ще бъдат на кораба не повече от половин час заради вредните газове от пожара.

Двама от изчезналите българи при пожара на ферибот вероятно са се качили на хеликоптер

Двама от изчезналите българи при пожара на ферибот вероятно са се качили на хеликоптер

Беларуски гражданин е бил спасен от кърмата на кораба

Гръцката обществена телевизия ЕРТ съобщи още, че българският шофьор, който беше спасен 18 часа след началото на пожара, все още е в болницата на Корфу, но вече е добре. Очаква се да бъде изписан през следващите дни.

Международна организация за инспектиране и преглед на корабите е установила, че на кораба "Юрофери Олимпия" е имало проблеми с противопожарната и вентилационната система. Проверката, при която е констатирано това, е направена два дни преди възникването на пожара.

Спасители се качиха на ферибота, който се запали в Йонийско море

Спасители се качиха на ферибота, който се запали в Йонийско море

Открито е и тялото на един от пътниците, които бяха в неизвестност