Два дрона с голям обсег на действие атакуваха обекти на горивно-енергийния комплекс в Смоленска област на Русия тази нощ, съобщава "Ройтерс".

Изпълняващият длъжността губернатор на региона Василий Анохин уточни, че няма данни за ранени или за нанесени критични щети при атаката, извършена в близост до границата на Русия с Беларус.

Той заяви, че нападенията са засегнали селата Диваси и Пересна близо до административния център на Смоленска област - на около 270 км от украинската граница, но не посочи кой е отговорен за тях.

Русия обяви, че може да отговори възможно най-строго на атаките с дронове

Русия обяви, че може да отговори възможно най-строго на атаките с дронове

Руското външно министерство обвинява подкрепата на Запада за Украйна

Отделно, губернаторът на Курска област в Русия Роман Старовойт разкри, че системите за противовъздушна отбрана в областта са свалили няколко украински дрона.

По-рано днес губернаторът на Брянска област Александър Богомаз съобщи, че селата Ломаковка и Новая Погощ са били обстрелвани от украинските сили.

За новите инциденти е съобщено ден, след като губернаторът на руската Белгородска област заяви, че въоръжените сили на Украйна са обстреляли граничния град Шебекино, като са подпалили общежитие и са нанесли щети по административна сграда.

Украйна отрича да стои зад атаките на руска територия и твърди, че те се извършват от руски бойци доброволци.

Путин писа задоволителен 3 на ПВО на Москва

Путин писа задоволителен 3 на ПВО на Москва

Кремъл взема мерки