Полицията нищи под лупа стрелбата в Youtube, съобщи АП. Властите обещаха по-задълбочено разследване на миналото на стрелеца от централата на YouTube.

"Това ще бъде дълго и много методично разследване", каза Джеф Калдуел, шериф от Сан Франциско, където се намира централата на YouTube.

Ясно е кой е стрелецът в централата на YouTube

Ясно е кой е стрелецът в централата на YouTube

Атаката не е терористичен акт

Следователите ще проследят движението на Насим Агдам по време на нейното почти деветчасовото шофиране от дома й до кампуса на YouTube.

Освен това ще изследват странните видеоклипове, които е публикувала онлайн и ще търсят съобщения, които може да е изпратила на служители на компанията.

Жената откри огън в седалището на YouTube в Сан Бруно, ранявайки трима души, преди да отнеме собствения си живот, съобщиха властите.

Стрелба в централата на YouTube в Калифорния
Обновена

Стрелба в централата на YouTube в Калифорния

На мястото са пристигнали екипи на спешната помощ...

Към момента властите са категорични, че това не е терористичен акт. Предполага се домашно насилие или насилие на работното място. Полицията търси мотив за престрелката. Оръжието на престъплението е пистолет.

Ръководството на Google и YouTube изказаха благодарности към полицейските служители, които са отреагирали веднага.

В момента е известно, че Насим Агдам е веганка. Клипове с насилие, помествани на Youtube, изглежда са я провокирали да открие стрелба, спекулират американските медии.