Ефективността на руската ваксина срещу коронавируса "Спутник V" при тежки случаи на заболяването е 100%. Това твърдят от Руския фонд за преки инвестиции (РФПИ), цитирани от ТАСС.

"Ефективността на ваксината "Спутник V" при тежки случаи на коронавирусна инфекция е 100%. Сред потвърдените случаи на коронавирусна инфекция в групата на плацебо са регистрирани 20 тежки случая на заболяването, докато в групата, получавала ваксината, няма тежки случаи на заболяването", уверяват от РФПИ.

На последния етап от изследването ефективността на "Спутник V" била 91,4%.

"Спутник V" осигурява имунитет срещу коронавируса за 2 години?

"Спутник V" осигурява имунитет срещу коронавируса за 2 години?

Това твърди един от създателите на руската ваксина

"Националният изследователски център по епидемиология и микробиология "Гамалея" на Министерството на здравеопазването на Руската федерация и Руския фонд за преки инвестиции обявяват, че ефективността на ваксината "Спутник V" е повече от 90% въз основа на резултатите от анализа на данните на заключителната контролна точка в рамките на третата фаза на най-голямото в историята на Русия клинично следрегистрационно проучване на ваксината "Спутник V" против коронавирусната инфекция", посочват от РФПИ.

Разработчиците на "Спутник V" ще подадат документи за ускорена регистрация на ваксината в различни страни.

"Буря" след като в Русия посъветваха да не се пие алкохол след ваксиниране със "Спутник V"

"Буря" след като в Русия посъветваха да не се пие алкохол след ваксиниране със "Спутник V"

Руснаците са сред най-големите пиячи в света

"Въз основа на данните, получени към днешна дата, Изследователският център "Гамалея" ще изготви доклад, който ще се използва за подаване на документи за ускорена регистрация на ваксината "Спутник V" в различни страни", отбелязаха от РФПИ.

Също така данните, получени по време на изследването, ще бъдат публикувани от изследователския екип на "Гамалея" в едно от водещите международни рецензирани медицински списания.

Припомняме, че същият Руски фонд за преки инвестиции преди около 20 дни обяви, че "Спутник V" е с над 95% ефективност, което се случи веднага след като американската фармацевтична компания Pfizer обяви ефективност около 95% на ваксината си. 

Коронавирус: В Русия започнаха да ваксинират със "Спутник V"

Коронавирус: В Русия започнаха да ваксинират със "Спутник V"

Имунизирането на местното население е започнало през миналата седмица.