Нюйоркската фондова борса (NYSE) обяви в сряда, че ще изисква персоналът да бъде напълно ваксиниран срещу COVID-19, за да има достъп до сградата от 13 септември.

Това разкри АП.

Борсата добави, че ще направи изключения за тези, които не могат да получат ваксина по медицински или религиозни причини. Уолстрийт също така ще създаде различни тестови места в своите помещения.

Така NYSE стана най-новата организация, която направи ваксинацията задължителна, за да позволи на служителите си да влизат в нейните офиси. Федералните институции, като Министерството на отбраната, също направиха ваксинацията задължителна на техния персонал.

Въвеждат задължителна ваксинация срещу COVID-19 в американската армия

Въвеждат задължителна ваксинация срещу COVID-19 в американската армия

Очаква се това да стане най-късно през септември...

Сред работодателите, които възприемат по-строг подход, са федералното правителство, щатските правителства на Калифорния и Ню Йорк, технологичните гиганти "Гугъл'' и "Фейсбук", "Уолт Дисни" и Националната футболна асоциация. Някои болници, университети, ресторанти, барове и други места за забавление също започнаха да изискват ваксини.

"Уолмарт" и "Амазон", двата най-големи частни работодатели в страната, също отказват да въведат изискване за ваксинация за почасовите си работници и продължават да разчитат на стратегии като раздаване на бонуси и ваксиниране на работното място. Но "Уолмарт" ясно заяви, че служителите в централата на компанията ще трябва да се ваксинират до 4 октомври.

Неваксинираните федерални служители няма да могат да пътуват в командировки и ще се подлагат на по-строги тестове.