Британските разследващи на авиационни произшествия обявиха, че самолетът, който превозваше футболиста Емилиано Сала, не е бил лицензиран за търговска употреба от властите, съобщава "Асошиейтед прес".

Първоначалният доклад на британската служба за разследване на авиационни катастрофи посочва, че разследващите все още не са определили дали може да се класифицира като частен полет, ако разходите са били споделени, така че правилата за търговските полети не са приложими.

Пилотът на Емилиано Сала е опитвал да „приводни“ самолета

Пилотът на Емилиано Сала е опитвал да „приводни“ самолета

До последно е запазвал контрол върху апарата…

Едномоторният самолет, регистриран в САЩ, катастрофира в Ламанша по време на полет през миналия месец от френския град Нант до Уелс, където Сала се готвеше да започне нова кариера във ФК "Кардиф", който е част от Висшата лига на Англия.

Тялото на Сала беше открито при останките на морското дъно две седмици след катастрофата, но другият човек на борда - пилотът - все още се води изчезнал.

Британската служба за разследване на авиационни катастрофи изтъкна, че се "смята, че лицензът и бордовият дневник на пилота са изгубени със самолета, така че рейтингите за лицензите му и тяхната валидност, както и степента на скорошното му летене все още не са определени".

Тялото на Емилиано Сала е идентифицирано

Тялото на Емилиано Сала е идентифицирано

По-рано беше съобщено за открити останки в самолета