Руска ракета порази "център на несломимост", създаден за осигуряване на подслон на украински цивилни, като при атаката са загинали най-малко три жени, съобщава "Ройтерс".

Други четирима цивилни също са били убити през изминалата нощ. От тях двама са били убити при тежък руски обстрел на Сумска област в Северна Украйна, информираха от кабинета на президента Володимир Зеленски.

Центърът на несломимост, ударен през нощта в град Константиновка в Донецка област, беше едно от многото подобни убежища, създадени от властите в цяла Украйна, за да осигурят достъп до електричество, отопление, вода и други основни услуги на гражданите.

Една от трите загинали жени е от района на Бахмут - сцена на едни от най-тежките боеве във войната на Русия срещу Украйна. Службите за спешна помощ посочват, че двама мъже също са ранени.

Кривой Рог под атака на ирански дронове, ракети по Одеса

Кривой Рог под атака на ирански дронове, ракети по Одеса

Един дрон е бил унищожен, но пет са поразили целите си

"Спасителите извадиха телата на три мъртви жени от развалините", съобщиха те в "Телеграм". Един човек е бил изваден жив из под развалините.

В Сумска област са повредени административна сграда, училище и жилищни сгради.

Военновъздушните сили съобщиха, че няколко града и села в Сумска област са били обстрелвани от ракети, дронове и други оръжия.

Два други смъртни случая бяха съобщени от местната власт в Часов Яр в Източна Украйна и в Херсонска област.

Русия, която започна пълномащабно си нахлуване в Украйна преди 13 месеца, не е излязла с коментар относно нападенията.

Ирански дронове летят към Киев

Ирански дронове летят към Киев

16 от 21 са свалени, но няма информация засега за останалите пет