Войници от самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) прихванали и свалили украински ударен дрон край град Ясиновата. Това съобщи ТАСС, позовавайки се на Народната милиция на ДНР.

"Днес, в 7:35 ч. в западните покрайнини на селището Ясиновата, екипажите на ПВО на Народната милиция своевременно откриха и приземиха безпилотен летателен апарат от типа " Квадрокоптер", който беше преобразуван в ударно базиран безпилотен летателен апарат, използващ станцията за електронна война Terrikon-M2N ", се казва в съобщението.

В Донецката република искат руският да е единствен официален език

В Донецката република искат руският да е единствен официален език

Искат да лишат украинския език от господстващото му положение

На 27 юли 2020 г. в Донбас влезе в сила пълна забрана за стрелба. Страните в конфликта не трябва да използват безпилотни самолети близо до линията на контакт, да разполагат оръжия в и в близост до населени места и да извършват нападателни и разузнавателни и саботажни действия.

В края на февруари 2021 г. въоръженият конфликт в Донбас ескалира; почти ежедневно се регистрират престрелки в региона, по-специално с използване на миномети и гранатомети. Страните се обвиняват взаимно в ескалация на напрежението.