Швеция продължава да регистрира много повече жертви от останалите страни в Скандинавия, съобщава "Политико". 

За последното денонощие са починали още 114 души, като с това общият брой на жертвите в Швеция вече е 591 души. 

В рамките на последните 24 часа са регистрирани още 487 новозаразени, като с това заразените в Швеция вече са общо 7 693 души.  

Норвегия овладя коронавируса, Швеция остава най-засегната в Скандинавието

Норвегия овладя коронавируса, Швеция остава най-засегната в Скандинавието

По думите на Бент Хойе носител на коронавируса в страната сега заразява средно по 0,7 души

За разлика от Швеция, Норвегия отчита само още 10 жертви за последното денонощие, като с това общият брой на починалите вече е 69 души. 

Заразените в Норвегия вече са общо 5 863 души, като за последното денонощие положителни проби за наличие на коронавируса са дали още 108 души. 

Дания е дала още 16 жертви в рамките на 24 часа, като с това общият брой на починалите там вече е 203 души. Заразените в страната са общо 4 978 души, като за денонощие нарастват с 331 души. 

 Коронавирус: Финландия удължи граничния контрол до 13 май заради либералната политика на Швеция
Обновена

Коронавирус: Финландия удължи граничния контрол до 13 май заради либералната политика на Швеция

Във Финландия са потвърдени 2176 случая и 27 починали

Финландия е регистрирала още 7 починали от вчера до днес, като общият брой на жертвите там вече е 34 души. За последните 24 часа са се заразили още 132 души, като с това общият брой на заразените вече е 2 308 души. 

Исландия отчита само двама починали за денонощие и общо шест жертви от началото на епидемията в страната, докато заразените са общо 1 586 души, от които в рамките на последното денонощие са се заразили 24 души. 

Сравнението между Швеция и останалите в Скандинавия е много интересно, защото Стокхолм предприе либерален подход към епидемията, като ограничителни мерки почти липсват. За разлика от Швеция, останалите страни в региона въведоха крути мерки и поне засега резултатът е спасени доста повече човешки животи. 

Швеция обмисля обратен завой в борбата с коронавируса

Швеция обмисля обратен завой в борбата с коронавируса

Скандинавската държава е една от малкото в Европа, които все още не са наложили мерки за блокиране на населението по домовете