Турските спасители извадиха изпод развалините 5-годишно момиченце, съобщи БНТ. Спасяването на детето е посрещнато с бурни аплодисменти от местните хора.

Към момента жертвите на силното земетресение в източната турска провинция Елязъг са 38, спасените са 45. По данни на БНР, заедно с 5-годишното момиченце, денонощие след труса, е спасена и неговата майка.

Вече близо две денонощия след бедствието спасителните операции продължават. Екипите работят при отрицателни температури.

35 са вече жертвите от земетресението в Турция, десетки извадени изпод развалините

35 са вече жертвите от земетресението в Турция, десетки извадени изпод развалините

Спасителите са работили при минусови температури

Ранените вследствие на труса са 594. Здравният министър на Турция Фахреттин Коджа съобщи, че общо 104 души продължават да се намират в болници, като 13 от тях са в интензивно отделение.

Управлението по извънредните ситуации е доставило над 150 ТИР-а с помощи, включително 10 000 палатки за семейства, 17 000 легла, 37 000 одеяла. Финансови средства са отпуснали и различни министерства. Продължават да пристигат помощи, събрани от цяла Турция. Много хора са настанени в държавни учреждения, спортни зали и училища.

След първия трус с магнитуд 6.8 последваха около 790 вторични, като 21 от тях бяха с магнитуд над 4 по скалата на Рихтер.