Тропическата буря Франсин премина през Югоизточна Луизиана, както и южните райони на щатите Мисисипи и Алабама в четвъртък, като донесе силни дъждове и ветрове, създавайки заплаха от наводнения и мащабни прекъсвания на електрозахранването по крайбрежието на Мексиканския залив, предава Ройтерс.

Бурята, която по-рано беше ураган от категория 2, отслабна до тропическа депресия с ветрове от 55 км/ч, но все още носи опасност от бурни наводнения, според Националния център за урагани (NHC). В региона бяха въведени предупреждения за тропическа буря, засягащи около 6.6 милиона души.

Метеоролозите предупредиха за очаквани силни дъждове до края на бурята. Очакваше се по-късно през деня бурята да отслабне до пост-тропически циклон.

Почти 450 хиляди домове и бизнеси останаха без ток, а десетки хора бяха спасени от наводнения в три щата. В окръг Лафурш, южно от Ню Орлиънс, повече от 20 души, включително деца, бяха спасени от надигащите се води в сряда вечерта.

В туристическия Френски квартал в Ню Орлиънс, известен с баровете и ресторантите си, имаше засилено полицейско присъствие и малко пешеходци, след като районът беше блокиран.

Губернаторът на Луизиана Джеф Ландри и президентът на САЩ Джо Байдън обявиха извънредно положение в очакване на бурята, което освободи ресурси за управление на извънредни ситуации и потенциална финансова помощ в случай на сериозни щети.

Тайфунът Яги взе 179 жертви във Виетнам

Тайфунът Яги взе 179 жертви във Виетнам

Улиците на столицата Ханой са наводнени