Президентът на Тунис Каис Сайед обяви, че от довечера ще бъда наложен вечерно-нощен полицейски час в опит да се спре разпространението на новия коронавирус, съобщава "Франс прес".

Сайед, който беше избран през миналата година с огромна подкрепа, подчерта, че армията ще патрулира по улиците, като полицейският час ще продължава от 18 часа вечерта до 6 часа сутринта местно време, т. е. половината от денонощието.

Коронавирусът вече е във всички 50 щата на САЩ

Коронавирусът вече е във всички 50 щата на САЩ

Починалите там са вече 114 души

62-годишният държавен глава също така помоли тунизийците да си стоят вкъщи, да избягват да се придвижват през светлата част от денонощието и да помислят да дарят половината от заплатите си в борбата срещу заразата.

"За онези, които са в състояние, не е неразумно да даряват половината от заплатите си, а аз ще бъда първият, който ще го направи, за да можем да гарантираме, че всички ще бъдат невредими при настоящите обстоятелства", изтъкна президентът.

Светът е коронавирус

Светът е коронавирус

Както е видно, с леки нюанси на отделни места, ситуацията е сходна навсякъде

Здравните власти в северноафриканската страна съобщават за 24 заразени с новия коронавирус. Няма починали засега.

Тунис предприе твърди мерки за спиране на разпространението на вируса чрез отмяна на всички международни полети и затваряне на границите си, затваряне на училища, джамии, пазари и барове и ограничаване на работното време на кафенетата само в сутрешните часове.

Премиерът Елйес Фахфах каза в обръщение по телевизията в понеделник, че ако хората не спазват инструкциите за коронавируса на държавата, хиляди хора могат да се окажат заразени.

 Сърбия въведе комендантски час зарази коронавируса

Сърбия въведе комендантски час зарази коронавируса

От 20:00 ч. до 5:00 ч. сутринта...

Избухването на болестта бе обявено за пандемия от Световната здравна организация (СЗО), докато жертвите продължават да нарастват - вече са близо 8000 души.

Общият брой на заразените достигна близо 200 000 в над 150 държави.

Берлин планира строителство на нова болница за 1000 души с коронавирус

Берлин планира строителство на нова болница за 1000 души с коронавирус

Столичните власти постигнаха съгласие да издигнат нова болница за до 1000 заразени с коронавирус