Най-малко девет цивилни са загинали при руски обстрел в Донецка област в Източна Украйна. Това съобщи областният управител Павло Кириленко, цитиран от "Ройтерс".

Той посочва в "Телеграм", че най-малко трима цивилни са били убити по време на въздушна бомбардировка на град Авдиевка, трима са загинали при обстрел на град Вухледар, а други трима - при обстрела на град Лиман.

По-рано днес от администрацията на украинския президент съобщиха, че райони на Донецк са под постоянен обстрел и регионалните власти се опитват да евакуират цивилни от фронтовите зони.

От своя страна Москва отрече да е нападала цивилни.

САЩ: Русия планира да анексира Донецк и Луганск

САЩ: Русия планира да анексира Донецк и Луганск

Москва планира да организира референдуми някъде в средата на май

Русия започна нова офанзива в Източна Украйна, съсредоточена в областите Донецк и Луганск, след като се отказа от нападението срещу столицата Киев в края на март.

На 21 февруари Путин обяви признаването на суверенитета на самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР. Русия призна републиките в съответствие с техните конституции в границите на Донецка и Луганска област към началото на 2014 г. На 24 февруари президентът на Руската федерация, в отговор на молбата на лидерите на републиките на Донбас за помощ, обяви началото на "специална военна операция в Украйна, чиято цел е денацификация и демилитаризация на страната."

Зеленски не се нуждае от "мирно споразумение", убеден Медведев

Зеленски не се нуждае от "мирно споразумение", убеден Медведев

Той щял да продължи да моли Запада за пари и оръжие