Министерството на здравеопазването на Иран информира, че 113 души са починали заради новия коронавирус (COVID-19) през последните 24 часа, с което общият брой на починалите от началото на епидемията в страната вече е 8 950 души, съобщават иранските медии.

Иран съобщава за повече от 100 жертви в рамките на денонощие за втори пореден ден, като в тази връзка властите предупредиха, че може да се наложи да върнат строгите ограничителни мерки срещу COVID-19, за да се гарантира социалното дистанциране. 

Над 100 починали от коронавирус в Иран за първи път от два месеца

Над 100 починали от коронавирус в Иран за първи път от два месеца

Регистрирани са 2472 нови случая, с които нарастват до общо 187 427

През изминалото денонощие са регистрирани 2 449 новозаразени с коронавируса, с което общият брой на заразените от началото на епидемията в Иран достигна 189 876 души.

Според официалните данни повече от 150 000 души (близо 80%) досега успешно са се възстановили от болестта.

Правителството на Иран затвори училищата, отложи големи публични събития и забрани пътуването между градовете, за да спре разпространението на вируса през март, преди постепенно да започне да разхлабва ограниченията от април.

Официалните данни показаха нарастваща траектория на новозаразените от началото на май, когато Иран достигна близо двумесечен минимум в ежедневно регистрираните заразени.

Иран обмисля повторно затваряне на джамиите заради коронавируса

Иран обмисля повторно затваряне на джамиите заради коронавируса

Страната отчита рязък скок на новозаразени

Говорителят на правителството припомни липсата на социално дистанциране сред хората в светите места и в обществения транспорт. Той каза на пресконференция: "В метрото (в Техеран), въпреки че 90% от пътниците използват маски, социалното дистанциране не се съблюдава. В някои провинции достигнахме пика на болестта, но това не означава нов пик."

Той допълни, че "кривата на броя на смъртните случаи все още не е рязка", като се наблюдава лек спад в Техеран, но увеличение в някои други провинции.

Иран надхвърли 180 000 заразени с новия коронавирус

Иран надхвърли 180 000 заразени с новия коронавирус

Общо 8 584 ирански граждани са починали