Автомобил се вряза в тълпа от хора, уби един човек и рани най-малко 30 души в западната част на Берлин. Това съобщи говорител на пожарната служба в германската столица, цитиран от "Ройтерс".

Превозното средство е ударило хората пред църква "Кайзер Вилхелм" тази сутрин. Службите са били уведомени около 10.30 местно време.

Впоследствие стана ясно, че шофьорът е 29-годишен мъж от германско-арменски произход. Той се е забил във витрина край оживена улица и е бил задържан от случайни минувачи и предаден на властите.

Германският вестник "Билд" пише, че жертвата е учителка, която е била на улицата с група от учениците си.

Петима от ранените са с опасност за живота.

Разследващите проверяват дали става въпрос за умишлено нападение или за инцидент по медицинска причина. От полицията посочват, че на шофьор е оказана медицинска помощ.

"Твърде рано е да се спекулира относно предисторията (на инцидента)", заяви говорител на Министерството на вътрешните работи на пресконференция в Берлин.

Инцидентът се е случил в близост до мястото на фаталното нападение, извършено на 19 декември 2016 г.

Тогава Анис Амри, тунизийски бежанец с ислямистки връзки, отвлече камион, уби шофьора му и след това заби превозното средство в насъбралите се хора на коледен базар в Берлин. При атаката загинаха още 11 души, а десетки други бяха ранени.

Камион се вряза в коледния базар на Берлин, 12 загинали и 50 ранени
Обновена

Камион се вряза в коледния базар на Берлин, 12 загинали и 50 ранени

Шофьорът е бил задържан