emaxpress
Според председателя на ДКЕВР Ангел Семерджиев намаляването на членовете на комисията няма да се отрази на качеството на работата.

Количеството не определя качеството. Важна е ролята на хората, които представят анализите от съответните дружества, както и компетентността на служителите на комисията", подчерта Семерджиев.

Запитан дали се притеснява от евентуални проверки от ЕК по отношение на работата на ДКЕВР той бе категоричен, не че няма никакви притеснения.

„Когато има основания за съмнения е нормално да бъде проверявана и тази комисия. Нашата работа е много по-публична в дейността си, отколкото други институции. Нямам никакви притеснения по този въпрос", заяви Семерджиев, цитиран от БНР.

По думите му трябва да се направи ясен и точен механизъм как да се правят извънредните проверки на ЕРП-тата, защото сега те ще поемат разходите за одитите, които в момента се правят в тях от страна на ДКЕВР.

„Това, което се прави при нас, подлежи на съдебен контрол. Ние не можем да си позволим в комисията да нарушаваме писаните правила, т.е. да не спазваме законите", подчерта председателят на ДКЕВР и допълни: „може да имаме проблем, само по отношение на начина, по който прилагаме действащото законодателство".