Редица сектори са изправени пред фалити и освобождаване на работници заради спад в разходите заради ограниченията и мерките, които са наложени. Това заяви председателят на АИКБ Васил Велев пред БНТ.

От година АИКБ настоява да има мярка, която да подкрепя фиксираните и постоянните разходи на компаниите при рязък спад на компаниите. Кризата се развива и излизането от нея e много несиметрично и на петна в преработващата индустрия, посочи Велев.

АИКБ подкрепя зелените сертификати. АИКБ настоява от работодателите да създадат облекчение за работниците и да насърчат ваксинирането. Тестването е начинът да функционират обектите, каза още Васил Велев.

АИКБ иска подпомагане на бизнеса заради цената на тока

АИКБ иска подпомагане на бизнеса заради цената на тока

Необходимият за това ресурс ще е в размер на 840 млн. лева

По думите му мярката 60/40 можела да бъде с по-добър дизайн, а другата мярка при пускане в неплатен отпуск също е финансирана от актуализацията на бюджета. Третата мярка е за родителите, чиито деца се обучават онлайн. Това, за което от вчера бием камбаната, е опитите за подкрепа и възстановяване от надвзетите разходи за електроенергия да се ограничат допълнително.

Велев настоява още за решение във връзка с цената на електроенергията, което да важи до края на зимния сезон. Такова решение има, но АИКБ не забелязва да се работи по него. Васил Велев иска умерени цени на електроенергията и спиране на инфлацията, която продължава да расте.

Държава, работодатели и синдикати с някакъв напредък за цената на тока

Държава, работодатели и синдикати с някакъв напредък за цената на тока

За първи път има някакъв напредък