Бензиностанции на самообслужване биха намалили с десет стотинки цената на бензина. Тази позиция изразиха пред депутатите от поредната компания за горива, обвинена за участие в картел.

Атанас Димов, управител на фирмата, каза пред депутатите в парламентарната комисия за картела на горивата, че картел между компаниите няма, но имало сив сектор. Той настоява за закон за регулация на пазара на горива.

Димов атакува и т.нар. социална политика на Веселин Марешки, който намали цената на бензина, продаван в неговите бензиностанции. Неговата политика в никакъв случай не е социална, смята бизнесменът. Той изтъкна, че другите компании пълнели хазната с акциз и ДДС. Той ощетява бюджета с приходите, които би трябвало да внася и на които разчита и здравеопазване, и образование, категоричен е Атанас Димов.

Но не прави нищо незаконно, посочи Димов, като предположи, че Марешки не иска да печели толкова. Бизнесменът е ядосан обаче, че Веселин Марешки парадира с нежеланието си за печалба.

Решение на проблема с пазара на горива фирмата му вижда в модерната търговия като бензиностанции на самообслужване.

Според Димов нямало как да се осъществява контрабанда на горива по море. Контрабандата по море е невъзможна, категоричен бе той и като аргумент за тезата си посочи, че контролът на морския транспорт е изключителен и на много нива.

Сив сектор той вижда в данъчните складове.