"Булгаргаз" ЕАД стартира тръжна процедура за доставка на 1 000 000 MWh втечнен природен газ (LNG) през месец юни 2024 г. Сред условията за участие в процедурата е източникът на доставка на природен газ да е от държави без наложени санкции, ембарго или търговски ограничения. Собствеността на компаниите трябва да е ясна и да са с добра търговска репутация, посочват от дружеството.

Очаква се доставката на втечнения природен газ да бъде извършена на LNG терминал в Турция, съгласно сключеното споразумение с турската държавна компания "Боташ".

Допуснатите в тръжната процедура участници ще трябва да представят ценови предложения, рефериращи към индекс TTF, които ще бъдат оценени и класирани по Методика за оценка, приложена към документите за търга.

На 14 май ще бъдат отворени ценовите предложения на допуснатите кандидати. Повече информация може да бъде намерена на сайта на дружеството.

Припомняме, договорът между "Булгаргаз" и "Боташ" предизвика сериозен скандал, след като най-сетне депутатите приеха доклада за дейността на временната комисия за споразумението.

В понеделник министърът на енергетиката Владимир Малинов се срещна с турския си колега д-р Алпарслан Байрактар, за да предоговорят договора.

Румен Радев иска проверка на всички потоци газ у нас

Румен Радев иска проверка на всички потоци газ у нас

За договора с "Боташ" - само пропуснати са ползите