Държавният глава Румен Радев иска да се проверят щателно всички потоци с природен газ, които влизат в страната. Той обърна внимание на този проблем на народните представители след като вече приключи работа временната комисия за договора с "Боташ". Държавният глава поиска това да стане със "същата стръв и ожесточение" да се направи такава проверка след апогея на истерията по темата "Боташ".

Иначе държавният глава направи намек за това, че и в момента у нас влиза и се използва преди всичко руски газ, но именно това трябва да бъде проверено и разследвано.

1.7 млрд. кубика руска газ, но през посредници сме внесли само за миналата година. Иначе по темата за енергетиката отношението е "некомпетентно и лицемерно", както коментира Румен Радев и отново повтори тезата, че именно българската страна е прекратила договора с "Газпром".

Според думите на Румен Радев ползите от договора с "Боташ" ще останат неизползвани именно защото държавите, които ще имат нужда от природен газ след спирането на транзита през Украйна, няма да се възползват, тъй като са ни обидени от предложението за налагане на допълнителна такса, както направи МФ под управлението на Асен Василев. Именно заради тази такса останалите страни от ЕС са ни "задраскали" като евентуални търговски партньори за износ на природен газ. Румен Радев имал информация, че транзитът на природен газ през Украйна ще спре. Припомняме, че самата Украйна обяви, че няма да подновява договора. 

Припомняме, депутатите приеха доклада за дейността на Временната комисия за Споразумението между "Булгаргаз" ЕАД и турската държавна енергийна компания "Боташ" със 166 гласа "за" и препоръка енергийният министър да предоговори условията. Докладът също така ще бъде изпратен в прокуратурата и ДАНС.

Булгаргаз разбрали с имейл от Турция, че Росен Христов парафирал договора с Боташ

Булгаргаз разбрали с имейл от Турция, че Росен Христов парафирал договора с Боташ

Деница Златева не може да предоговори договора, тъй като той "излиза извън компетенциите на нашето дружество"

Подкрепям напълно Димитър Главчев в избора му за който и да е министър. Отговорността е негова, заяви президентът Румен Радев.

Той благодари на депутатите в Народното събрание, че са взели аварийни мерки за прекратяване на отлива от армията чрез увеличаването на заплатите от следващата година.

Главчев не е енергиен министър, за да коментира газовите потоци у нас

Главчев не е енергиен министър, за да коментира газовите потоци у нас

Президентът няма как да ми поставя задачи, твърди служебният премиер