Около 500 човека са се събрали пред сградата на ЧЕЗ. Протестиращите скандират „оставка".
Председателят на стачния комитет от Федерация "Енергетика" към КТ "Подкрепа" Денко Ройдев, заяви, че работниците продължават да настояват за 25% увеличение на заплатите и подписването на колективен трудов договор.

След като не са се споразумели с ръководството на срещата днес, въпросът за стачката ще се решава в Националния институт по помирение и арбитраж. Там ще стане ясно колко точно ще стачкуват работниците, за да не се спира токът.

В тази връзка Божидар Митев от КНСБ заяви, че ще се направи всичко възможно да не се стига до режим на тока, но работниците няма да се съгласят дори на 50% увеличение, ако няма колективен трудов договор

На митинга присъстват доктор Константин Тренчев и Желязко Христов. Движението по улица „Цар Симеон" е нормално, но при засилено полицейско присъствие, за да не се стига до инциденти.

Изпълнителният директор на ЧЕЗ Рожка излезе пред стачкуващите, но беше посрещнат с бурни освирквания. Той заяви, че много от изказванията на митинга не са отговаряли на истината и посочи, че през 2007 година в мрежата са били инвестирани 6 милиона.

По думите на изпълнителния директор е лъжа и твърдението, че няма инвестиции за миналата година. Рожка посочи, че общо за трите години са инвестирани 212 милиона лева и допълни, че ЧЕЗ има дългосрочни планове в България и преговорите със синдикатите за подписването на колективен трудов договор ще продължат.

Изпълнителния директор Работниците освиркаха тези думи и скандираха „мафия" и „оставка".

Най-бурна и негативна реакция предизвикаха думите на изпълнителния директор, че ръководството е предложило средна заплата от 1070 лева. На това протестиращите отговориха с фишове на заплатите си за по 355-360 лева и искаха да му ги покажат.

Директорът коментира и лозунга, който беше пред него: „Отивайте си в Чехия" и заяви, че чехите в ръководството са много малко, а мениджмънтът е предимно

Протестиращите поискаха микрофонът да му бъде взет и като скандираха „довиждане" и „стачка". На това изпълнителният директор отговори, че преговорите със синдикатите ще продължат.