Спешни мерки, които да затегнат контрола в таксиметровия превоз, поиска министърът на транспорта Данаил Папазов. В интервю за Нова Телевизия той коментира вчерашния трагичен инцидент на „Цариградско шосе", при който пиян шофьор на такси се вряза в чакащите на спирка. След удара млада жена загина, 6-годишно дете е в болница в тежко състояние, а 11 други  са с различни наранявания.

Папазов съобщи, че по негова информация водачът е управлявал колата със скорост над 100 километра в час и не е могъл да се контролира заради употребения алкохол.

Транспортният министър беше категоричен, че наказанията за подобни престъпления трябва да са по-високи и коментира, че присъдата, която може да получи Михаил Куртев (между 10 и 15 год. затвор - бел.ред), е много малка.

Лично ще следя този случай, за да видя какво наказание ще получи този човек. Според мен той е един чист убиец, категоричен бе той.

Министърът на транспорта обясни, че съвсем скоро ще бъде предложен пакет законодателни промени, които да засилят контрола сред таксиметровите шофьори.

Той ще включва промяна в методиката на психотеста на водачите, засилени вътрешни проверки, създаване на досие на шофьорите, в което да бъдат вписани всичките им нарушения. Папазов иска също така водач, който един път е бил засечен да кара пиян, да не получава лиценз за такси. Битката с алкохола трябва  да бъде основна,  за да намалим този вандализъм по пътищата, посочи той.

Той обаче изтъкна, че самоконтролът и личната отговорност са не по-малко важен фактор за намаляването на пътните инциденти у нас.

Във връзка и с другата тежка катастрофа от вчера с участието на българи, а именно - сблъсъкът между два автобуса в Украйна, Папазов съобщи, че шофьорите са били с изрядни документи. Българският автобус е бил преминал технически преглед през май и има разрешително за линията, която е обслужвал. Причините за инцидента все още се изясняват.