Изправени сме пред срив на чуждите инвестиции. Това заяви пред bTV председателят на Българската стопанска камара (БСК) Радосвет Радев.

"Аджибадем" напуска страната, "Метро" също преразглежда позициите си в България. Имаме едно "знаме", с което привличаме - това е плоският, както и образована и квалифицирана работна ръка и ниските възнаграждения. Това обаче вече не е вярно. Възнагражденията в България порастват, и то значително. Работната ръка също не е толкова квалифицирана", коментира Радев.

Икономисти искат отмяна на глобата "успешен бизнес"

Икономисти искат отмяна на глобата "успешен бизнес"

Корпоративният данък е неефективен и несправедлив

По думите на шефа на БСК дефицитът на работещи в българската икономика се изчислява между 120 000 и 150 000 души. За това е необходим внос на работници - от българската диаспора, филипинци или виетнамци.

При всички случаи можем да бъдем успешни на пазари, които възнагражденията са по-ниски отколкото в България, тълкува Радев.

Бизнесът праща съвети към правителството за бюджет 2019

Бизнесът праща съвети към правителството за бюджет 2019

Искат отпадане на майчинството, на клас прослужено време и повече пари за наука

Той коментира законовите промени, предвиждащи внедряването на тайни агенти от ДАНС в частни фирми и институции, които да следят за нередности и злоупотреби.

"Ще се внедряват агенти на ДАНС в стопанските структури - тези които са предприемачи, ще спрат да назначават нови хора, защото ще мислят че са агенти", възмути се Радев.

ДАНС иска тайно да вкарва агенти в частни фирми и институции

ДАНС иска тайно да вкарва агенти в частни фирми и институции

Ще следят за нередности и злоупотреби без знанието на ръководствата