Работниците от "АЛС България" ще получат трудови консултации в бюрата по труда в Ихтиман и в Елин Пелин. Срещите ще бъдат на 30 и 31 януари 2019 г., съобщиха от ГИТ и от АЗ.

Припомняме, ръководството на канадската компания внесе искова молба за обявяване в несъстоятелност в Софийски окръжен съд в началото на януари т.г.

На 30 януари 2019 г. от 10 до 13 часа са консултациите в "Бюро по труда" Елин Пелин, на чиято територия е заводът в село Мусачево. На 31 януари 2019 г. е срещата в "Бюро по труда" Ихтиман.

Около 1400 души излизат на пазара на труда след закриване на три завода

Около 1400 души излизат на пазара на труда след закриване на три завода

Компанията, подала документи за фалит, изработва тапицерии за коли

На срещите работниците ще могат да получат информация за трудовите си права при престой по вина на работодателя, при прекратяване на трудовите правоотношения в условията на масови съкращения, за посредническите услуги, които могат да ползват, за свободните работни места в региона и др., уточняват от Агенцията по заетостта.

Преди дни екипи на Агенцията по заетостта и Главната инспекция по труда са консултирали и представители на канадската компания, за да гарантират правилното прилагане на трудовото законодателство.