Боинг 737-300 Двамата изпълнителни директори на "България Ер" Константин Тасков и Филип Алексиев подписаха в Лондон договор за лизинг за още два самолета "Боинг" 737-300. Срокът на договора е 2 години.

Лизингодателят е General Electric Capital Aviation Services – най-голямата лизингодателна компания в света, съобщават от Министерството на транспорта и съобщенията.

В момента "България Ер" оперира с 4 самолета "Боинг" – три от тях са модификация 737-300 и един – 737-500.

Двата нови "Боинг"-а имат по 149 места и ще се използват за изпълнение на чартърната програма на компанията. Очаква се до края на месеца да бъде финализиран лизинговият договор за последните 2 самолета "Боинг" 737-300, с което самолетният парк на "България Ер" ще нарасне на 8 самолета.

В момента "България Ер" оперира по 13 директни линии – Лондон, Париж, Рим, Брюксел, Амстердам, Копенхаген, Берлин, Франкфурт, Мадрид, Лисабон, Тел Авив, Москва, Цюрих и Виена.
От 31 май "България Ер" ще лети директно и до Прага, юни месец се открива редовната директна линия Варна - Лондон - Варна, а през юли авиокомпанията ще започне да извършва директни полети по линията София – Милано - София.